maanantai 16. tammikuuta 2017

Parc zoologique de Montpellier

Eilen aamulla oli ihana nukkua pitkään, kun Nîmesin reissu oli kuitenkin sen verran kuluttava ja ensimmäinen kokonainen kouluviikkokin vähän vielä väsytti. Kuitenkaan koko päivä ei kulunut kotona löhöillessä, vaan suunnattiin Lauran kanssa Montpellierin eläintarhaan!

Ensimmäisenä mentiin ihailemaan tropiikin eläimistöä kuumaan ja kosteaan Amazon-taloon, jossa olikin valtavia käärmeitä, hämähäkkejä, laiskiaisia, apinoita ja paljon muuta. Osa eläimistä, etenkin linnut, seikkailivat tuolla vapaana ja muutama suurempi lintu innostui seurailemaan meitä ja meinasi tulla vähän paniikki, kun ketään henkilökuntaa ei näkynyt missään ja linnut vaan seuraili meitä tiiviisti. Onneksi ne kuitenkin löysivät pian seuraavat uhrit ja jättivät meidät rauhaan.

Muutenkin tuo oli aika poikkeava eläintarha, sillä välillä nuo väylät kulki eläinten aitausten läpi ja joskus jopa niiden yläpuolella. Lisäksi ympäriinsä kulki paljon altaita ja puroja, joissa uiskenteli niin rauskuja kuin kultakalojakin.

Tropiikissa 
Ahdistelijalintuja :D

Näitä uiskenteli ainakin viisi kappaletta, seuranaan kilpikonnia ja piraijoita.



Muurahaiskarhu

Huomattiin olevamme näiden lintujen tarhassa ja siksi kuvakin on näin ylhäältäpäin otettu!

Tapiiri


Kirahveja nähtiin jopa neljä. Lisäksi savannin eläimistä tuolla oli myös seeproja ja gepardeja.



Aina eläintarhoista ja vastaavista ei jää hyvä fiilis, kun ajattelee noita eläinparkoja, mutta tästä jäi ihan postiviinen vaikutelma. Eläimet olivat suurissa tarhoissa, jotka olivat hyvin suojaisia eli aitauksiin ei nähnyt kuin tietyistä kohdista ja muuten niitä ympäröi tiheästi puut ja pensaat. Kaikkia eläimiä ei onnistuttu edes näkemään, sillä niillä oli mahdollisuus vetäytyä kokonaan pois ihmisten katseilta.
Lisäksi tarhoissa oli paljon virikkeitä, puita, kiviä, lampia, suojaa ja kiipeilymahdollisuuksia. Eläimillä oli myös paljon seuraa, sekä lajitovereistaan että myös muista eläimistä. Kokonaisuudessaan tuo alue oli valtava.

Yllätyin myös, kuinka vähän vierailijoita eläintarhassa oli. Oletin, että aurinkoisena sunnuntaipäivän, jolloin kaupat yms on kiinni, olisi eläintarhassa paljon perheitä viettämässä laatuaikaa. Melkein koko ajan oltiin kahdestaan, vaikka mentiin sinne puoliltapäivin. No syy selvisi, kun oltiin lähdössä pois kolmelta, sillä silloin ihmisiä alkoi sinne virrata ja parkkipaikka täyttyi perheautoista. Ranskalaiset nyt vaan elää vähän myöhemmässä vuorokausirytmissä kuin me!

Ai niin, liput tonne eläintarhaan maksoi opiskelijalta 3€ ja aikuiselta 6€, joten ei paha!



Eläintarhakierroksen jälkeen mentiin vielä keskustaan pitsalle, joten ei hassumpi sunnuntai! Mun pitää ehkä opetella käymään kaupassa arkena, sillä täällä kaupat on sunnuntait kiinni. Muuten tarvii joka sunnuntai syödä ulkona :D

Bisous,
Heli

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

oli kyllä niin täydellinen sunnuntai! <3 :-)