maanantai 30. tammikuuta 2017

Nizza

En edes tiedä mistä aloittaisin, sillä viime viikonloppu oli niin VAU.

Varattiin tosiaan Lauran kanssa keskiviikkona vähän extempore-matka Nizzaan, kun meillä molemmilla oli pitkä viikonloppu vapaata koulusta. Löydettiin noin satasella junamatkat + hotellimajoitus Nizzaan, niin ei ollut mitään syytä jättää reissua välistä! Siispä perjantaina illalla 4 tunnin junamatkan jälkeen saavuimme  aivan ihanaan Nizzaan! 

Palmuja, Välimeri ja aurinkoa - mitä muutakaan sitä viikonlopuksi tarvitsisi!

Kuuluisa Promenades des Anglais -rantabulevardi
Meillä ei varsinaisesti ollut mitään suunnitelmia tälle matkalle, vaan mentiin aivan täysin fiiliksen mukaan. Käveltiin ja kierreltiin ja vaan ihmeteltiin ympäristöä. Kiivettiin myös Le Château -kukkulalle ihailemaan maisemia. Just tällaiset viikonloput on parhaita. Aamupäivällä päädyttiin vanhassa kaupungissa torille, jossa oli myynnissä paikallisia hedelmiä vihanneksia, kaloja, mausteita ja vaikka mitä. Kaikki niin ihanan tuoretta ja värikästä!





Mausteet ja teet tuoksuivat niin huumaavasti!

Lounaaksi kirsikoita, vadelmia ja Rosé -viiniä
Illalla bongattiin keskustasta maailmanpyörä ja onneksi matkaseura oli yhtä heittäytyvä kuin mä, joten mentiin ihailemaan Nizzaa iltavalaistuksessa maailmanpöyrän huipulta.








Nizza ei kuitenkaan ollut pelkkää hymyä ja aurinkoa. Viime heinäkuisen järkyttävän terrori-iskun tunnelmat oli edelleen nähtävissä. 14.07.2016 terroristi ajoi kansallispäivää viettäneeseen väkijoukkoon rekalla, surmaten 84 ihmistä - lähinnä lapsiperheitä. Promenade des Anglais -rantabulevardilla on näiden ihmisten muistomerkki ja valtavasti pehmoleluja. Tuntui hurjalta käydä tapahtumapaikalla, jossa puoli vuotta sitten tapahtui, jotain niin hirveää. Ihmisten jäähyväisviestit ja erilaiset muistoesineet, valokuvat ja nimet tekivät kaikki lehtiartikkelit niin todeksi. Miten noin kauniissa paikassa voi tapahtua, jotain niin hirveää?






Nizzan maisemat kyllä ihastutti. Niin upean sininen Välimeri, palmuja ja pohjoisessa vuoria. Vanhat talot ikkunaluukkuineen loivat etenkin vanhassa kaupungissa ihanan tunnelman. Tammikuu on Nizzan kylmin kuukausi ja turisteja oli vähän, mutta mun mielestä 14C ja puolipilvinen (aurinko paistoi myös) sää oli juuri sopiva kaupungin kiertelyyn. Shoppailumahdollisuuksiakin löytyy Nizzasta, joka lähtöön! Me keskityttiin Avenue Jean Médecinelle, josta löytyy niin Zara, Mango ja monta muutakin kivaa liikettä.
Kiitos huikealle reissukaverille!<3


Reissu jatkui vielä Nizzasta, tässä vasta ensimmäinen päivä, joten lisää kuvia ja ajatuksia tulossa!

Bisous,
Heli

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Ihan mieletön viikonloppu! Oon vieläki sanaton <3