sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Le week-end - viikonloppu

Perjantaina meillä oli ensimmäiset aamutunnit ja meitä taisi olla vain seitsemän opiskelijaa paikalla, joten oli kyllä todella intensiivistä ranskan opiskelua. Hollantilaiset oli olleet ihan tosissaan tutustumassa paikalliseen yöelämään, eikä heistä kukaan selvinnyt aamulla yliopistolle :D 

Me pidetään jokaisella tapaamiskerralla esitelmä, ja opettaja korjaa virheitä puheesta todella ahkerasti, joten nyt jos koskaan on hyvät mahdollisuudet hioa ranska kuntoon! Esitelmään mulle sattui pariksi ruotsalainen poika, jonka kanssa esiteltiin ratkaisuja köyhyyden vähentämiseksi. Oli mukava työskennellä välillä parin kanssa, joka tulee aikalailla samanlaisesta kulttuurista kuin mä, mutta toisaalta, sillä on erittäin vahva ruotsalainen aksentti, joka vaikeuttaa sen puheen ymmärtämistä ja herättää mun uinuvan ruotsinkielen niin  muistan kaikki sanat ruotsiksi mutten ranskaksi...

Yliopistolta suunnattiin saksalaisen Mirin kanssa Ikeaan, koska me molemmat kaivattiin jotain piristystä huoneisiimme. Kutsun mun soluhuonettani täällä selliksi, joten se varmaan kuvaa riittävästi mun nykyistä kotia! Mutta Ikeasta tarttui matkaan muutama tyyny ja huonekasvi, joten eiköhän täällä nyt yhden lukukauden viihdy sen mitä nyt on pakko kotona aikaa viettää. Ikeassa jäi tällä kertaa lihapullat syömättä, mutta nyt kyllä tiedän minne suunnata jos ja kun koti-ikävä iskee.

Käytiin muuten perjantaiaamuna hankkimassa vihdoin joukkoliikenteen kuukausiliput! Olin yrittänyt sitä jo kahdesti aiemmin, mutta molemmilla kerroilla oli yli tunnin jonot, joten nyt mentiin aamulla seitsemältä paikalle ja saatiin liput ilman sen kummempaa jonottamista. Korttia varten tarvitsi ainoastaan passin ja toimistolla otettiin korttia varten kuva, joten aika helppo prosessi oli. Ja edullinen myös! Maksan Oulussa kuukausilipusta bussiin 42€ ja täällä lipusta ratikkaan ja bussiin 28€, joten ei paha.



Perjantai-iltana meillä oli opiskelijajärjestön järkkäämä kaupunkikierros ja sen jälkeen suunnattiin baariin istumaan iltaa. Sää oli tosi viileä illalla, mutta raaskin sentään sen verran ottaa hanskoja kädestä, että sain muutaman kuvan. Montpellier on yöaikaankin niin kaunis!

                                 Opéra Orchestre national Montpellier


Saint-Clément Aqueduct
Lauantaina kiertelin kävellen nähtävyyksiä, kun sää oli niin kaunis. Ymmärtääkseni nyt täällä on jotenkin poikkeuksellisen kylmä jopa tammikuuksi, sillä päivälämpötilat on olleet siellä vähän alle kymmenessä asteessa tämän viikonlopun. Mä oon ihan tyytyväinen, sillä aurinko paistaa! Oli hauska törmätä päiväkävelylläni kahteen muuhun vaihtariin ja tutustua kaupunkiin heidän kanssa :)



Des Arceaux montpellier


Bisous,
Heli

Ei kommentteja: