sunnuntai 8. tammikuuta 2017

À la plage - rannalla

Oi mikä päivä olikaan! Tapasin tänään ensimmäistä kertaa toisen suomalaisen vaihtarin, Lauran, joka opiskelee täällä samassa yliopistossa kuin mä. Oli ihan mahtavaa viettää päivä hyvässä seurassa kierrellen kaupunkia, kävellen rannalla ja puhuen suomea. Jotenkin tuli vaan todella tarpeeseen ihmetellä kaikkia näitä uusia ja erilaisia asioita omalla äidinkielellään jonkun kanssa, joka käy just nyt läpi näitä samoja juttuja. Onneksi sattui huikea suomalainen kohtalotoveri samaan yliopistoon :)

Alkuun meidän piti vaan kierrellä kaupunkia, mutta päädyttiinkin sitten syömään Place de la Comédien laidalle ja siitä lähdettiin vielä aikalailla huolettomasti rannalle ihastelemaan Välimerta.





Keskustasta tuolle "uloimmaiselle" rannalle on noin 12km ja sunnuntaisin, kun koko Ranska hiljenee (kaupat on kiinni ja joukkoliikennettä vähän) luulisi, että sinne ei ole niin helppo mennä. Mutta me ihmeen kaupalla selviydyttiin ilman ainoatakaan karttaa tai internettiä, eli siis ihan vain kyselemällä ja (moukan) tuurilla retki meni jokseenkin sujuvasti! Ihmettelen kyllä edelleen miten selvittiin :D Menomatka meni toki ihan hyvin, mutta takaisin keskustaan yrittäessä oli jo pimeää ja ilta viilennyt, niin saatoimme vähän eksyä ja päätyä jollekin huoltoasemalle. Jossain vaiheessa iski epäilys, että kulkeeko sunnuntaisin tähän aikaan enää edes busseja, mutta onneksi löysimme takaisin reitille ja bussi kaarsikin pysäkille jo muutaman minuutin kuluttua. 

Käveltyjä kilometrejä, naurua, ihastelua ja hämmästelyä mahtui tähän päivään ja hetkeäkään en vaihtaisi!




Bisous,
Heli


Ei kommentteja: