perjantai 13. tammikuuta 2017

La vie - elämä

Miten jo taas voi olla perjantai? Tää aika menee ihan hurjaa vauhtia ja tuntuu ettei vuorokaudessa riitä tunnit kaikkeen, mitä tahtoisin tehdä. Vaikka on meillä sentään pidemmät päivät kuin siellä Suomessa ;) Tällä hetkellä täällä on aurinkoista aamukahdeksasta iltakuuteen, mutta auringon laskettua onkin sitten kylmä ja joskus jopa pakkasasteita. Ei muuten ole ollut vielä yhtään päivää, jolloin en olisi tarvinnut aurinkolaseja, joten ei huono! Täällä puhutaan myös ilmiöstä les yeux clairs (kirkkaat silmät), eli että vihreät ja siniset silmät olisivat auringolle herkemmät kuin ruskeat. Mutta ei  asialle kyllä ole mitään tieteellistä syytä olemassa, joten taitaa olla ihan vaan legenda. Ehkä musta vaan tuntuu tuo aurinko kirkkaalta, kun tupsahdin tänne Lapista kaamoksen keskeltä!


Tiistaina käytiin muiden vaihtarityttöjen kanssa juoksulenkillä ja treenaamassa puistossa. Ranskalaisten mielestä oltiin ilmeisen huvittava näky, mutta meillä oli ihan huikea treenihetki :D Kaiken kruunasi vielä se, että päädyttiin tähdittämään joidenkin taideopiskelijoiden tekemää pitsamainosta! 

Treenin jälkeen meillä oli suomalais-hollantilainen illallinen ja koko vaihtariporukan kesken lähdettiin viettämään iltaa kaupungille, sillä keskiviikkona meillä oli vapaapäivä. Oli kyllä hauskaa, vaikka juhlien isäntien naapurit eivät olleet samaa mieltä! :D


Ravintoloissa on yleensä joku "Plat du jour" eli päivän annos,
kuten erittäin herkullinen lasagne, jonka saa ihan opiskelijaystävälliseen hintaan :)

Tähän viikkoon on mahtunut niin koulua, hauskanpitoa kuin myös käytännön asioiden, kuten pankkiasioiden hoitoa, joista ehkä lisää myöhemmin. Nyt onkin suunnattava valmistautumaan vaihto-opiskelijoiden illanviettoon ja aamulla lähdetäänkin Lauran kanssa vähän reissuun, josta on tulossa varmasti juttua kuvien kera!

Bisous,
Heli



Ei kommentteja: