keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Monaco

Niin kuin edellisessä tekstissä vihjaisin, jatkui matka Nizzasta sunnuntaiaamuna, sillä vietimme päivän Monacossa! Ehdotin Lauralle lauantaina, jos käytäisiin siellä, sillä säätiedote lupasi aurinkoa ja junamatka maksoi kolme euroa ja kesti 20 minuuttia. Ei tarvinnut kauheasti kummankaan jahkailla, vaan hypättiin junaan.

Jotenkin mulla  ei ollut juurikaan ennakkotietoja tästä 37 000 asukkaan pikkuvaltiosta ja siten ei myöskään ollut mitään ennakko-oletuksia meidän reissuun. Yllätyin kyllä positiivisesti! Monaco oli järjettömän kaunis, vaikka olikin tammikuu eli seudun kylmin kuukausi. Sunnuntaina oli tosin 15 astetta lämmintä ja aurinko paistoi ihan mielettömästi. 

3 euron junaliput Monacoon!




Tutustuttiin Monacoon lähinnä kävelemällä ympäriinsä, vaikka aina se ei ollut niin helppoa ja leppoisaa, sillä korkeuseroja riittää! Toki kaupungissa on paljon liukuportaita ja hissejä julkisessa käytössä helpottamassa elämää. Nähtiin niin kuuluisa Casino kuin palatsin vahdinvaihtokin, mutta enemmän tykkäsin maisemista ja tunnelmasta yleensä, kuin yksittäisistä rakennuksista. Sunnuntain tunnelma oli ihanan rauhallinen ja kenelläkään ei tuntunut olevan kiire minnekään. Ihanaa vaihtelua Montpellierin kiireisyyteen ja ratikan jatkuvaan kolinaan!

Tammikuu ja kukat kukkii!

Kauniita katuja, jotka lähtivät Place du Palaisilta


Käytiin myös vähän vahingossa Musée océanographique de Monaco -akvaariumissa, mutta se ei oikein vakuuttanut. Olihan siellä nyt haita, mustekaloja, meduusoja ja vaikka mitä, mutta kaikki oli niin pienissä akvaarioissa, että vaikutti vähän eläinrääkkäykseltä. Ainakin näin maallikon silmin. Onneksi ei ollut suuri menetys, sillä saatin tuonne lippu ilmaisiksi joltain ohikulkijalta! Ihmiset olivat muutenkin Monacossa todella ystävällisiä ja rentoja.
Musée océanographique de Monaco - kaloilla oli ihan kaunis kämppä!

Kun tonttimaata ei ole, niin on pakko rakentaa ylöspäin!








Monaco oli ihanan siisti ja turvallisen oloinen. Poliiseja oli joka kulmalla, eikä sellaisia pelottavia sotilaita liian isojen aseiden kanssa niin kuin Ranskassa. Lisäksi bongattiin yhdestä satama-altaasta meritähti, sillä vesi oli niin kirkasta! Superjahteja ja hienoja autoja oli kaikialla, mutta silti Monacosta ei jäänyt mitenkään ylimielinen vaan lähinnä ystävällinen kuva - voi toki olla että kaikki siellä asuvat vaan on niin rikkaita, ettei kenenkään tarvitse enää kehuskella! :D

Oli kyllä huikean rento viikonloppu Nizzassa ja Monacossa. Sunnuntai-iltana käytiin vielä Nizzassa kävelemässä rannalla iltavalaistuksessa ja pysähdyttiin rantabaariin drinkeille ja mietittiin kuinka mahdottoman onnekkaita ollaan, että päästään kokemaan tämä kaikki! Nyt on koittanut paluu arkeen, mutta onneksi tiedän vielä tämän kevään aikana palaavani viime viikonlopun maisemiin.

Bisous,
Heli

Ei kommentteja: