tiistai 14. helmikuuta 2017

Barcelona II

Vihdoin on aikaa jopa kirjoittaa jotain meidän Barcelonan matkasta! Kuten jo aiemmin mainitsin, mun ihanat ystävät Oulusta tuli mun kanssa Barcelonaan viettämään pitkää viikonloppua. Hyppäsin siis torstaina junaan ja vajaan kolmen tunnin päästä olinkin jo Barcelonan keskustassa. Junamatkailu on täällä vaan niin näppärää!

Reilussa neljässä päivässä ehdittiin kiertää Barcelonaa tosi hyvin, vaikka nähtävää tuossa 1,6 miljoonan asukkaan kaupungissa riittää. Sagrada Familialle suunnattiin ensimmäisenä ja olihan se vaikuttava! Hurjan koristeellinen1800-luvulla Gaudin suunnittelema kirkko on siis vieläkin keskeneräinen ja kyllä siellä valtavan turistimäärän lisäksi näkyi myös rakennusmiehiä. Ei menty kirkkoon sisälle, sillä koettiin, että tälle reissulle riittää kirkon ihailu ulkoa. Lisäksi lippujen jonottaminen useita tunteja ei innostanut.


Parc Güell on myöskin Gaudin suunnittelema yksi Barcelonan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tykkäsin näköaloista, kun kiivettiin puiston ilmaisessa osassa kukkulalle josta näkyi hienosti koko Barcelona. Kuitenkaan puiston maksullinen (8e) osa ei säväyttänyt. Olihan siellä joo erikoista mosaiikkipintaa niin taloissa, patsaissa kuin seinissäkin, mutta jotenkin se ei vaan ollut mun juttu. Lisäksi puistoon pääsi 400 ihmistä kerrallaan, joten omaa vuoroaan sai odotella. 

Ihan sama mistä ottaa kuvan niin Sagrada Familia tulee kuvaan! :D

House of Gaudi


Barcelonan satama, Port Vell, on myös näkemisen arvoinen. Ensinnäkin satamassa vuoden jokaisena päivänä auki oleva kauppakeskus, mutta myös upeita veneitä. Meille sattui hyvä tuuri, kun päästiin näkemään maailman kallein yksityisomistuksessa oleva vene, Dilbar. Tuo jättiläinen on maksanut 600 miljoonaa euroa ja on tietysti venäläisomistuksessa...

Iltakävelyllä rannalla <3

Käytiin myös Camp Noussa, eli FC Barcelonan kotistadionilla. Itseasissa ei menty stadionillle sisälle, sillä pelkkä pääsy lippu on 25€. Ihan niin innoissani en ollut pelkän stadionin näkemisestä, että sen verran maksaisin, vaan mieluummin meen joskus katsomaan sinne peliä ja maksan siitä vähän enemmän, jos mahdollista. Olihan se stadion vaikuttava ulkoakin ja etenkin hämmentävää oli kolmekerroksinen fanituotemyymälä, jossa oli myynnissä kaikkea mahdollista fanituotetta kalliilla hinnalla. Ehkä nää on sellasia juttuja, jotka vaan tosifanit ymmärtää, mutta en maksaisi sellasia hintoja paidoista, koska niissä on vaan kuuluisa nimi :D


Oleellisesti reissuun kuului myös hyvä ruoka (ja viini). Herkuteltiin niin tapaksilla, paellalla kuin churroillakin!



Barcelonassa juhlittiin juuri samana viikonloppuna Santa Eulálian festivaali, jolloin juhlittiin kaupungin suojeluspyhimystä, joka surmattiin 300-luvulla, vain 13-vuotiaana, koska ei luopunut kristinuskostaan. Vaikka aihe on vähän synkkä niin espanjalaiset juhlivat iloisesti. Paraateja jatkui loputtomiin ja niihin osallistui koko perheet, vauvasta vaariin. Rumpujen pärinää, huilunsoittoa ja ilotulitteiden räiskettä kuului kaupungissa jatkuvasti!

Käytiin myös shoppailemassa, ja Espanjan hintataso on mukavasti Ranskaa edullisempi ja nyt oli vielä alennusmyynnit! Barcelonan kuuluisin katu La Rambla oli vähän pettymys, sillä siellä oli lähinnä turistikrääsää.




La Ramblalla churroja ja suklaata keskellä yötä!



Paikallinen riemukaari ja iloinen turisti!

Meillä oli kyllä huikea reissu ja Barcelona on kaunis kaupunki helmikuussakin. Kuitenkaan se ei yltänyt mun suosikkikaupungeissa kovinkaan korkealle sijalle. Ensinnäkin miesten tökeröt kommentit ja huutelut alkoi ahdistaa. Huumeita tarjottiin niin usein etten pysynyt laskuissa ja kodittomia ja kerjäläisiä on vähän joka kulmalla. Ihan tavallisia suurkaupungin ongelmia nuo toki ovat, mutta jotenkin ne silti pisti silmään. 

Kuitenkin kokonaisuudessaan oli ihan huippu viikonloppu, kiitos Siiri ja Sara <3

Bisous,
Heli

ps. Hyvää ystävänpäivää!

Ei kommentteja: