keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Deux mois - kaksi kuukautta

Niin se aika vaan rientää ja tänään tuli kaksi kuukautta täyteen Ranskassa  asumista. Vastahan mä tänne saavuin!

Kahdessa kuukaudessa olen onnistunut luomaan tänne kodin, tai no ainakin kovasti kodin omaisen ympäristön. Mulla on mun huone soluasunnossa, jossa viihdyn – yllättävää kyllä –  erittäin hyvin. Kämppikseni on mukava ja avulias, mutta meillä on kuitenkin sellainen hyvä yhteisymmärrys, että annetaan toistemme olla myös rauhassa. Mutta mulle kotiutuminen ei tarkoita vaan tätä fyysistä ympäristöä täällä, vaikka sekin on kunnossa. Tarkoitan sillä enemmänkin näitä ihmisiä mun ympärillä ja tunnetta, mikä mulla täällä ollessa on.

Meillä on ihan mahtava porukka vaihto-opiskelijoita. On montaa eri kansallisuutta ja vielä enemmän eri persoonallisuuksia. Vaikka välillä tuntuu, että jotkut toisten kulttuureille ominaiset tavat itseä ärsyttääkin ja välillä on vaikea tulkita muita, niin silti tää vieraassa maassa asuminen on niin vahva yhdistävä kokemus, että meistä on tullut tiivis yhteisö. Olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin, joista jokainen on ollut ehdottomasti tutustumisen arvoinen!


On jännä huomata, että uudessa kaupungissa tuttavapiiri muodostuu aika nopeasti. Tuttuihin törmää nykyään ihan sattumalta ratikassa, puistoissa ja ruokakaupassa. Se tuo osaltaan kotoisan fiiliksen. 

Lisäksi oon kahdessa kuukaudessa saanut uuden ystävän, jonka kanssa pidetään varmasti yhteyttä myös vaihdon jälkeen! Kiitos Laura, että oot mun kans täällä!<3

Nyt pitää palata takaisin kouluhommien pariin, sillä pitäisi palauttaa yksi tutkimustehtävä. Motivaatio on vähän hukassa, sillä opettaja osaa englantia heikosti, niin taitaa olla ihan sama mitä mä kirjoitan sille, kun eipä se sitä ymmärrä :D 

Bisous,
Heli

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Voi ihana sä <3

petitjardin kirjoitti...

Bonjour Heli! J'ai entendu que tu fais tes études à Montpellier à ce moment. Et j'ai vu tes belles photos. J'ai remarqué que tu es allée à Aix aussi. C'est une ville que j'adore et j'ai des amis là-bas. Bon, j'espère que tout va bien et que tu t'amuses à Montpellier.

Gros bisous,
Anne (ton prof)

Heli kirjoitti...

Chére Anne, merci beaucoup pour ton commentaire! C'était une très bonne surprise!

Tout va très bien ici et je suis heureuse que j'ai choisi de faire mes études étrangères en France :) je vraiment adore Aix - c'est une ville superbe! Et je me suis rappelée que tu as aussi visité Aix avec quelques étudiants de Kuhmoinen lycée. Je crois que tout le monde aime Aix :)

Bisous,
Heil