perjantai 28. huhtikuuta 2017

Lyon osa II

Toinen päivä Lyonissa valkeni myös ihanan aurinkoisena ja suunnattiinkin syömään aamiaista vanhaan kaupunkiin. Pannukakut, tuorepuristettu appelsiinimehu ja kahvi oli aika toimiva kombo aurinkoisella terassilla katusoittajien soittaessa taustalla. Sunnuntain päätavoite oli päästä jokilaivaristeilylle, sillä oltiin nähty niitä jo lauantaina mutta ei vielä silloin ehditty itse kyytiin. Sunnuntaina tavoite kuitenkin onnistui ja kaksi iloista ja yli-innokasta turistia pääsi laivaan.





Lyonin keskustaa hallitsee tosiaan kaksi jokea, joiden risteymäkohdassa kaupunki sijaitsee ja lisäksi sillat ovat jokien ylitse on todella kauniita. Tunnin jokiristeilyllä ehti nähdä hyvin keskustan ja sen eri alueet. Arkkitehtuuri on Lyonissa todella kaunista ja en mitenkään vieläkään ymmärrä kuinka modernit rakennukset on saatu niin hyvin sulautumaan vanhoihin kaupunginosiin. 


Käytiin myös ihan huikeilla markkinoilla, jossa oli myynnissä kaikkea mahdollista! Ruokamarkkinat on täällä niin ihania. Kunpa vaan ois kunnon keittiö, niin voisi käydä ostamassa elintarvikkeet torilta ja laittaa ruokaa..




Voin kyllä lämmöllä suositella Lyonia pidennetylle viikonloppureissulle! Kahdessa päivässä ei vielä ehditty nähdä tarpeeksi ja haluan ehdottomasti palata Lyoniin. Suomesta sinne pääse lentämällä Pariisiin ja ottamalla luotijunan Lyoniin. Junamatka kestää vain tunnin! Puhuttiin Lauran kanssa, että Lyon on sellainen kaupunki, jossa voisi kuvitella asuvansa. Sellaista fiilistä ei todellakaan tule kaikista kaupungeista, vaan Lyonissa on ehdottomasti jotain ainutlaatuista! Lisäksi Lyon on miellyttävä kaupunki turisteille, sillä siellä ranskan osaaminen ei ole välttämätöntä, vaan kaikkialla osataan englantia edes jotenkin ja opasteita löytyy myös englanniksi. Myös ihmiset oli niin ystävällisiä! Jos joku kaunis päivä saisin hyvän työpaikan Lyonista en miettisi hetkeäkään lähdenkö, haha! :D








Sunnuntaina Ranskassa pidettiin presidentin vaalien ensimmäinen kierros. Oltiin tästä vähän huolissamme, mutta onneksi ei nähty mitään levottomuuksia, vaan kaikki meni hyvin. Ranskaa oli tuona päivänä turvaamassa yli 50 000 poliisia ja 7000 sotilasta ja niitä kyllä näkyi kaduilla. Kun saavuttiin takaisin Montpellieriin, niin täällä oli keskustassa joukko poliiseja mellakavarustuksessa, kypärineen ja kilpineen. En tiedä sitten oliko jotain sattunut, vai olivatko paikalla varmuuden vuoksi, mutta hyvä että uhat otetaan vakavasti. Pariisin poliiseihin kohdistuneen iskun jälkeen en muuten ole nähnyt yhtään poliisia ilman luotiliiviä...


Mä niin palaan Lyoniin vielä jonain päivänä!

Bisous,
Heli


Ei kommentteja: