tiistai 25. huhtikuuta 2017

Lyon osa I

Kohdattiin Lauran kanssa viime viikolla "hirveä kriisi", kun mulla oli tentit ohi ja sitä piti juhlistaa jotenkin mutta ei ollut matkalippuja varattuna. Onneksi sattui ihan mieletön onni ja löydettiin halvat bussiliput ja hotelli ja päätettiin mennä viikonlopuksi Lyoniin. Onneksi mentiin, sillä Lyonista tuli heti mun yksi suosikki kaupungeista - se on aivan ihana!

Lyon on suuri ja kaunis kaupunki Ranskan itäosassa, aika lähellä Sveitsiä. Siellä on noin puoli miljoonaa asukasta ja jos lasketaan koko metropolialue niin se on Ranskan toiseksi suurin, heti Pariisin jälkeen. Kuitenkin Lyonissa oli ihana tunnelma eikä se ollut yhtään sellainen hälisevä suurkaupunki vaan ihmiset on ystävällisiä ja kaupunki on vehreä. Lisäksi Lyon on kahden joen, Rhônen ja Saônen välissä niin kaikkialla virtaava vesi oli kaunista ja jokia ylittävät sillat toinen toistaan kauniimpia! Oon kyllä niin ihastunut Lyoniin!


Meidän bussi lähti lauantaina jo aamukahdeksalta, kun haluttiin olla Lyonissa ajoissa ja bussilla sinne menee noin neljä tuntia. Ja koska bussit lähtee Montpellieristä aika kaukaa keskustasta, niin Luran kanssa oltiin jo vähän jälkeen seitsemän reippaina menossa. Aikaisen aamun pelasti kyllä leipomo, josta napattiin vastaleivotut kroisantit ja Pain au chocholatit evääksi. 


Lyoniin saavuttiin puolilta päivin ja päästiin heti meidän hotellihuoneeseen vähän hengähtämään bussimatkan jälkeen ja jättämään matkatavarat. Otin muuten ihan älyttömän määrän tavaraa yhden yön reissulle, en koskaan opi miten vähällä sitä oikeasti pärjäisi :D 

Lyon teki kyllä vaikutuksen ihan ensisilmäyksellä. Upeaa arkkitehtuuria, joka yhdistelee sujuvasti uutta ja vanhaa, oli silmän kantamattomiin ja kaupunki muistuttaa vähän Pariisia, mutta on jotenkin vielä ranskalaisempi ja värikkkäämpi.

Ensin suunnattiin vanhaan kaupunkiin, josta päästiin Fourviéren kukkulalle. Kukkulalle menee yleensä köysiratahissi (en tiedä mikä se oikeesti on suomeksi :D), mutta juuri nyt se oli korjauksessa, joten me reippailtiin sitten kukkulan päälle. Tuli ihan lämmin kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja mittari näytti varjossa +20 astetta. Mutta näköalat oli sen arvoiset! Kukkulalla on upea katedraali Basilique Notre Dame, Eiffel tornin pienoisversio Tour Metallique ja roomalaisen antiikin aikaisen amfiteatterin rauniot, joten nähtävää riittää maisemankin lisäksi.








Turistikierroksen jälkeen mentiin joen rantaan piknikille ja juhlistettiin mun lukukauden päättymistä asianmukaisesti kuohuviinillä. Seuraksi saatiin joella asusteleva joutsenpariskunta.







 Illaksi suunnattiin Part Dieun kauppakeskukseen vähän shoppailemaan ja syömän, koska oli ihan mukava päästä välillä ilmastoituun sisätilaan (oikeesti haluttiin vaan shoppailla ;)). Tuota kauppakeskusta voin kyllä lämpimästi suositella, sillä sieltä löytyy kaikki, mitä voi vaan kuvitella tarvitsevansa. Oltiin illallisella jo ihan superväsähtäneitä, ja meidän hassu ranskalaistarjoilija, joka yritti puhua englantia, sai aikaiseksi muutamat kunnon naurut. Oli HIUKAN levotonta, mutta nää on just niitä parhaita hetkiä.

Illalla vielä mentiin joen rantaan iltakävelylle ja Lyon oli niin maaginen iltavalaistuksessaan.



Sillan ali menee hotellilaiva.




Lyon on niin ihana, että jatkoa seuraa pian!
Bisous,
Heli

Ei kommentteja: